Bulgarian Language English Language German Language Serbian Language Croatian Language Macedonian Language Turkish Language  
Галерија

 

Минералкомерс :: Галериja

повеќе

АМОСИЛ 220 - активен силициум двооксид

 

Амосил 220 е активен  силициум двооксид, со специфична површина и големина на честички.
Се користи како носител, супстанца против слепување, при производство на антибиотици, во козметика и прехранбената индустрија и како абразив и кондензатор за пасти за заби.

Опис:
Амосил  220 е седиментен аморфен силициум диоксид, брилијантен и со згушњавајуќи особини,  со висок степен на чистота, агрегација во микрометричен опфат, со  индекс на рефракција погоден  за добивање на  полутранспарентна паста за заби. Двуфункционален - освен добрата абразивност има и способност да кондензира. Користат го, исто така, како анти-лепљива материја во козметиката и прехрамбената индустрија

 

Технички спецификации:

Изглед Бел прав
Белината во споредба со магнезиумовиат оксид min. 93%
Силициум диоксид на сува материја
min. 95%
Влага на 105°C
5.5±1.5%
Загуба на палење (1000°C)
4%
Специфична површина >220 m2/g
Волуменот на водените пори min. 2.1 см3/g
pH на 5% суспензија
6.2±0.8
Тежина
130 g/l
Остаток на сито со големина отворите
max. 1.5%
Маслена апсорпција на ленено масло 5±0.2 g/g
Индекс на рефракција (на 25°C) 1.44 - 1.47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАКУВАЊЕ:
Во  трипластови  воздушни хартиени кеси со нето тежина 20 килограми ± 0,2 kg спаковани во термофлексибилна  фолија или слободно натоварени.

Превоз:
Пренесува се во секаков вид транспортни средства.