Bulgarian Language English Language German Language Serbian Language Croatian Language Macedonian Language Turkish Language  
Галерија

 

Минералкомерс :: Галериja

повеќе

АМОСИЛ 170 - активен силициум диоксид

 

Амосил 170 е активен силициум диоксид, со специфична површина и големина на честички.
Тоа е моќна супстанца  за зајакнување на каучук нецрна пластика. Други типични примени се: чевли, подови облоги, кабли, ремени, црева, вклучувајќи и различни технички производи от каучук.

Опис:
Амос ил 170 е седиментен аморфен силициум двооксид, со суптилна големина на честички и лесна дисперзија, што создава можност да се постигне висок степен на сила во распуштање на честички, цврстина и издржливост, се користи како бели полнач за подобрување на природни и синтетички каучукови производи. Тоа е моќна супстанција за зајакнување на каучук и нецрна пластика.

Технички спецификации:

Изглед Бел прав
Силицијум диоксид на сува материја 90% min.
Влага на  105° C
5.5±1.5%
Специфична површина 170±20 m2/g
pH на 5% суспензија
6.2±0.8
Грамажа 200 g/cm3
Загуба на палење (800°C)
4±1% 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПАКУВАЊЕ:
Во  трипластови  воздушни хартиени кеси со нето тежина 20кг ± 0,2 кг, спаковани во термофлексибилна  фолија или слободно натоварени.

Превоз:
Пренесува се во секаков вид транспортни средства.