Bulgarian Language English Language German Language Serbian Language Croatian Language Macedonian Language Turkish Language  
Галерија

 

Минералкомерс :: Галериja

више

HACCP & ISO Certificates

HACCP
ISO 9001:2008
Certificate HACCP - English Certificate ISO 9001:2008 - English
GMP+
GMP+
Минералкомерс :: Једини произвођач аморфног силицијум диоксида на Балкану
АМОСИЛ 135
АМОСИЛ 170
АМОСИЛ 220
ТЕЧНО ВОДНО СТАКЛО

 

АМОСИЛ 135

 

АМОСИЛ 170

 

АМОСИЛ 220

 

ТЕЧНО ВОДНО СТАКЛО

АМОСИЛ 135 е активни силицијум диоксид, са специфичном површином и одређеном величином честица. Његова основна примена је у индустрији каучука, као средње или силно побољшавајућа супстанција. Често се употребљује у изради: премаза, каишева, гумених црева, материјала за запечаћивање и учвршћивање, текстилне и индустријске каучукове робе.

АМОСИЛ 170 је седиментни аморфни силицијум диоксид, са финим обимом честица и једноставном дисперзијом, што ствара могућност да се достигне високи степен јачине при комадању честица, тврдоћа и издржљивост, коришћен као побољшавајући бели пуњач за природне и синтетичке каучукове производе. Он је моћна побољшавајућа супстанција за каучук и пластику у боји.

АМОСИЛ 220 је активни силицијум диоксид, са специфичном површином и одређеном величином честица. Користи се као носач, супстанција против слепљивања, у производњи антибиотика, у козметици и прехрамбеној индустрији и као абразив и згушњивач за пасте за зубе.

ТЕЧНО ВОДНО СТАКЛО, користи се у црној и обојеној металургији, у израдњи високих пећи, ливењу, грађевинарству и др. Може да се превози у цистернама, палетним резервоарима до 1 тон, малим паковањима, по жељи клијента.

 

више

више

више

више

 


Технологија

 

Фабрика за Амосил је основана 1989 године. Предузеће је било монополни снабдевач  АМОСИЛА 170 и АМОСИЛА 220.  Технолошка опрема у фабрици „бела чађ“ је углавном из Италије, Немачке, Француске и Бугарске.

Технологија у тој фабрици је усавршавана неколико пута због серија технолошких и конструктивних незгода, у процесу монтаже и експлоатирања технологије.

више